Her birimiz doğada kendimizi olduğumuzdan daha iyi hissetme eğilimindeyiz. Ancak günümüzde doğadan giderek uzaklaştık. Yaşadığımız şehirlerde yeşil alanlar azaldı, soframıza gelen gıdalar tazeliğini yitirdi, plastikler çevremizi sardı, tüketim toplumu hep daha fazlasını satın almamızı beklerken anlam duygumuzu yitirdik, yönümüzü kaybettik.

Ormanlar, denizler, hava, toprak, hayvanlar, bitkiler… Tüm insan dışı dünya insanın neden olduğu yıkımla karşı karşıya. Evimize bunca zarar vermişken bundan etkilenmememiz mümkün mü? Doğayı tükettikçe biz de tükeniyoruz. Günümüz insanının yaşadığı ruhsal sorunlarla ekolojik krizler arasında gözden kaçırılmayacak bir ilişki var. Yaşadığımız gezegenin iyilik haliyle insanlığın iyilik hali birbiriyle bağlantılı.

Yeryüzüyle beraber iyileşmek için ekosistemle uyumlu bir hayat sürmek ve doğayla kurduğumuz bağları derinleştirmek için neler yapabileceğimizi öğrenmeliyiz.

Bu ilişkileri incelediğimiz teorik ve uygulamalı eğitimler, workshoplar ve seminerlerle günümüz dünyasının sorunlarına yeni bakış açıları ve çözüm yolları bulacağız.

Don't miss out!
Haftalık yazılardan haberdar ol!

Güncel makale, etkinlik ve haberleri kaçırma.

Invalid email address

denizcakmakkaya

Saint-Benoit Fransız Lisesi mezunu olan Deniz Çakmakkaya, lisans derecelerini Yıldız Teknik Üniversitesi Fransızca Mütercim Tercümanlık ve Haliç Üniversitesi Psikoloji bölümlerinden aldı. Anadolu Üniversitesi’nde Marka İletişimi bölümünü tamamladı. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde uygulamalı psikoloji yüksek lisansını bitirdi. Sanat terapisi, evlilik terapisi, cinsel terapi, şema terapi, bilişsel davranışçı terapi ve ekoterapi eğitimlerini tamamladı. U.C. Berkeley ve SciencePo üniversitelerinden proje yönetimi ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanlarında sertifikalar aldı. Yetişkin psikoterapisti ve Ekopsikoloji Türkiye’nin kurucu ortağı. 2012-2017 arasında Psikeart dergisinde eğitim ve proje koordinatörlüğü yaptı. 2017 itibarıyla Psychologies Türkiye Dergisi Kurucu Genel Yayın Yönetmeni. Avrupa Birliği (EU), Akdeniz Birliği (Ufm) ve Fransız Dışişleri Bakanlığı’nın ortak projesi olan WoMED çerçevesinde, 2019 yılında Türkiye’den “Geleceğin Kadını” seçildi ve 10 ülkede bu unvanı alan 63 genç ve başarılı kadından biri oldu. Avrupa Birliği ve Akdeniz Birliği projelerinde değişim aktörü olarak aktif rol alıyor. Derneklerle ve bireysel olarak toplumsal cinsiyet eşitliği, sürdürülebilir gelecek projeleri, çocuk hakları gibi farklı alanlarda çalışıyor.