Kapalı mekânlar yerine doğada geçirdiğimiz saatlerin kıymetini daha da iyi anladığımız bugünlerde doğayla bağlarımızı kuvvetlendirecek bu kitapları kütüphanenize dahil edin.

1970’ten beri 22 Nisan günü yaşadığımız çevresel sorunlara dikkat çekmek ve yerkürenin güzelliklerine minnet sunmak için “Dünya Günü”nü kutluyoruz. Bugün bir yandan daha sağlıklı bir dünyaya yeniden kavuşabilmemiz ve ekosistemin bozulan dengesini onarabilmemiz için ihtiyacımız olan yeşil teknolojiler ve sürdürülebilirlik üzerine konuşurken, diğer yandan da doğayla kurduğumuz bireysel ilişkileri gözden geçiriyoruz. Ulusal ve uluslararası pek çok ekolojik etkinliğin gerçekleştiği bugünlerde siz de kendiniz ve doğa için bilinçli bir adım atın. Doğayla bağlarınızı kuvvetlendirecek bu kitaplar size yol gösterici olacaklar.

“Ekolojizm”, Andrew Dobson, Yeni İnsan Yayınevi
Çevrecilik ve ekolojizm arasındaki farlılıklara vurgu yapan bu kitap, sürdürülebilir ve tatmin edici bir varoluş için ekolojinin politik bir ideoloji olduğunu savunuyor. İnsan-dışı dünyaya yüklediğimiz anlamları sorgulamak için önemli bir kaynak.

“Bizim Dünyamız”, Thich Nhath Hanh, Sinek Sekiz Yayınevi
“Gezegenimizi korumak ve ona iyi bakmak için her birimizin yapabileceği bir şey var” diyen Zen Budist rahip Thich Nhath Hanh, barış ve ekoloji alanındaki düşünlerini bu kitapta bir araya getiriyor.

“Shinrin-Yoku: Orman Banyosu”, Héctor Garcia, Frances Miralles, İndigo Kitap
Japonların “orman banyosu” pratiğini detaylı bir araştırma sonucunda okurlarıyla paylaşan Héctor Garcia ve Frances Miralles, ormanın şifalı gücünden nasıl yararlanabileceğimizi detaylı bir şekilde anlatıyor.

“Feminizm ve Doğaya Hükmetmek”, Val Plumwood, Metis Kitap
Çevreci-feminist yazar Val Plumwood’un feminizm ve ekofeminizm kavramlarıyla ilgili ufuk açan yorumlarının yer aldığı bu kitap, feminist ve ekolojik felsefenin klasikleşmeye aday eserlerinden.

“Kuşların Felsefesi”, Philippe J. Dubois, Élise Rousseau, Domingo Yayınevi
Ömrünü kuşları izleyerek geçirmiş Fransız kuş bilimci Philippe J. Dubois ve filozof Élise Rousseau, kuşların yaşam şekillerinden yola çıkarak bizi kendimiz üzerine düşünmeye davet ediyor. Kuşları ve kendimizi korumaya ne zaman başlayacağız?

Don't miss out!
Haftalık yazılardan haberdar ol!

Güncel makale, etkinlik ve haberleri kaçırma.

Invalid email address

denizcakmakkaya

Saint-Benoit Fransız Lisesi mezunu olan Deniz Çakmakkaya, lisans derecelerini Yıldız Teknik Üniversitesi Fransızca Mütercim Tercümanlık ve Haliç Üniversitesi Psikoloji bölümlerinden aldı. Anadolu Üniversitesi’nde Marka İletişimi bölümünü tamamladı. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde uygulamalı psikoloji yüksek lisansını bitirdi. Sanat terapisi, evlilik terapisi, cinsel terapi, şema terapi, bilişsel davranışçı terapi ve ekoterapi eğitimlerini tamamladı. U.C. Berkeley ve SciencePo üniversitelerinden proje yönetimi ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanlarında sertifikalar aldı. Yetişkin psikoterapisti ve Ekopsikoloji Türkiye’nin kurucu ortağı. 2012-2017 arasında Psikeart dergisinde eğitim ve proje koordinatörlüğü yaptı. 2017 itibarıyla Psychologies Türkiye Dergisi Kurucu Genel Yayın Yönetmeni. Avrupa Birliği (EU), Akdeniz Birliği (Ufm) ve Fransız Dışişleri Bakanlığı’nın ortak projesi olan WoMED çerçevesinde, 2019 yılında Türkiye’den “Geleceğin Kadını” seçildi ve 10 ülkede bu unvanı alan 63 genç ve başarılı kadından biri oldu. Avrupa Birliği ve Akdeniz Birliği projelerinde değişim aktörü olarak aktif rol alıyor. Derneklerle ve bireysel olarak toplumsal cinsiyet eşitliği, sürdürülebilir gelecek projeleri, çocuk hakları gibi farklı alanlarda çalışıyor.