2. Bölüm: Masallar bizi nasıl uyuttu?

Tarih: 17 Mart 2021 Saat: 20.00

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin yaşamlarımızı nasıl etkilediğini edebiyat penceresinden izleyeceğimiz “Bir de Buradan Bak!” webinar serisinin ikinci bölümde, SEBUKA platformunun kurucusu ve “Uyuyan Güzel Uyandı” kitabının yazarı Av. Aslı Karataş’ı ağırlayacağız.

Uzman psikolog Deniz Çakmakkaya’nın moderatörlüğünde, masalların pekiştirdiği toplumsal cinsiyet rollerini eleştirel bir gözle ele alarak günlük hayatımıza yansımalarını inceleyeceğiz. Daha okuma yazma bilmeden öğrendiğimiz, Aslı’nın da deyişiyle çocukların uykuya dalmasını kolaylaştıran masalların, aslında kültürü nasıl şekillendirdiğini konuşacağız. Masallarda birçok bilinçdışı öğeyle karşılaşırız ve biz farkında bile olmadan bunlar ömür boyu bizi etkilemeye devam ederler. Taa ki bugüne kadar… Uyuyan güzellerin uyanma vakti geldi diyorsanız, 17 Mart Çarşamba akşamı saat 20.00’de bize katılın.

Don't miss out!
Haftalık yazılardan haberdar ol!

Güncel makale, etkinlik ve haberleri kaçırma.

Invalid email address

denizcakmakkaya

Saint-Benoit Fransız Lisesi mezunu olan Deniz Çakmakkaya, lisans derecelerini Yıldız Teknik Üniversitesi Fransızca Mütercim Tercümanlık ve Haliç Üniversitesi Psikoloji bölümlerinden aldı. Anadolu Üniversitesi’nde Marka İletişimi bölümünü tamamladı. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde uygulamalı psikoloji yüksek lisansını bitirdi. Sanat terapisi, evlilik terapisi, cinsel terapi, şema terapi, bilişsel davranışçı terapi ve ekoterapi eğitimlerini tamamladı. U.C. Berkeley ve SciencePo üniversitelerinden proje yönetimi ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanlarında sertifikalar aldı. Yetişkin psikoterapisti ve Ekopsikoloji Türkiye’nin kurucu ortağı. 2012-2017 arasında Psikeart dergisinde eğitim ve proje koordinatörlüğü yaptı. 2017 itibarıyla Psychologies Türkiye Dergisi Kurucu Genel Yayın Yönetmeni. Avrupa Birliği (EU), Akdeniz Birliği (Ufm) ve Fransız Dışişleri Bakanlığı’nın ortak projesi olan WoMED çerçevesinde, 2019 yılında Türkiye’den “Geleceğin Kadını” seçildi ve 10 ülkede bu unvanı alan 63 genç ve başarılı kadından biri oldu. Avrupa Birliği ve Akdeniz Birliği projelerinde değişim aktörü olarak aktif rol alıyor. Derneklerle ve bireysel olarak toplumsal cinsiyet eşitliği, sürdürülebilir gelecek projeleri, çocuk hakları gibi farklı alanlarda çalışıyor.