3. Bölüm: Adı yok, sureti var: Sanatta kadının gösterimi

Tarih: 27 Mayıs 2021 Saat: 20.00

“Bir de Buradan Bak!” webinar serisinin üçüncü bölümünde bakışımızı bu kez sanata çeviriyoruz. Toplumsal cinsiyetin görsel sanatlarda nasıl temsil edildiğini tartışacağız bu bölümde.

Sanat tarihi birbirinden farklı kadın imgeleriyle dolu. Kim bu kadınlar, toplumsal konumları ne, nasıl bir hikâyeleri var ve o hikâyeyi kim, nasıl yansıtıyor tuvale ya da heykele? Plastik sanatlarda da göz ardı edilen kadının varoluş hikâyesini sanat tarihçisi, Dr. Melten Yakın Üldes’ten dinleyeceğiz.

Nesneden özneye kadının sanattaki varoluş hikâyesini merak ediyorsanız 27 Mayıs Perşembe akşamı saat: 20.00’de ücretsiz webinar serimizin yeni bölümünü kaçırmayın.

Don't miss out!
Haftalık yazılardan haberdar ol!

Güncel makale, etkinlik ve haberleri kaçırma.

Invalid email address

denizcakmakkaya

Saint-Benoit Fransız Lisesi mezunu olan Deniz Çakmakkaya, lisans derecelerini Yıldız Teknik Üniversitesi Fransızca Mütercim Tercümanlık ve Haliç Üniversitesi Psikoloji bölümlerinden aldı. Anadolu Üniversitesi’nde Marka İletişimi bölümünü tamamladı. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde uygulamalı psikoloji yüksek lisansını bitirdi. Sanat terapisi, evlilik terapisi, cinsel terapi, şema terapi, bilişsel davranışçı terapi ve ekoterapi eğitimlerini tamamladı. U.C. Berkeley ve SciencePo üniversitelerinden proje yönetimi ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanlarında sertifikalar aldı. Yetişkin psikoterapisti ve Ekopsikoloji Türkiye’nin kurucu ortağı. 2012-2017 arasında Psikeart dergisinde eğitim ve proje koordinatörlüğü yaptı. 2017 itibarıyla Psychologies Türkiye Dergisi Kurucu Genel Yayın Yönetmeni. Avrupa Birliği (EU), Akdeniz Birliği (Ufm) ve Fransız Dışişleri Bakanlığı’nın ortak projesi olan WoMED çerçevesinde, 2019 yılında Türkiye’den “Geleceğin Kadını” seçildi ve 10 ülkede bu unvanı alan 63 genç ve başarılı kadından biri oldu. Avrupa Birliği ve Akdeniz Birliği projelerinde değişim aktörü olarak aktif rol alıyor. Derneklerle ve bireysel olarak toplumsal cinsiyet eşitliği, sürdürülebilir gelecek projeleri, çocuk hakları gibi farklı alanlarda çalışıyor.